Fii parte din acțiunea de decarbonizare globală
Alături de prevenirea şi reducerea gazelor cu efect de seră, compensarea emisiilor de carbon este un alt pas important în protejarea mediului înconjurător.
Alăturându-te OMV pentru a investi în proiecte care captează o cantitate similară de CO2 din atmosferă cu cea produsă, putem lucra împreună pentru a compensa emisiile de CO2 și putem contribui la crearea unui mediu mai sustenabil.
CO2 este un gaz cu efect de seră care absoarbe radiația termică a soarelui reflectată de suprafața pământului și o reflectă înapoi către pământ. Pentru a contracara gazele cu efect de seră și creșterea temperaturii din ultimii ani este necesar să abordăm protejarea mediului înconjurător din mai multe unghiuri. Compensarea emisiilor de carbon prin investiții în măsuri de protecție a climei asigură o contribuție importantă la protejarea mediului.
Ce sunt proiectele de compensare a emisiilor de carbon?
Protejarea mediului înconjurător se extinde dincolo de granițele regionale și are implicații asupra echilibrului global. CO2 emis nu stă într-un singur loc, se răspândeşte în atmosferă. În încercarea de a contracara încălzirea globală, proiectele de offsetare compensează emisiile de CO2.
Beneficii pentru compania ta
- Beneficiezi de un portofoliu atent ales de proiecte certificate de compensare a emisiilor de CO2
- Îți consolidezi strategia de sustenabilitate și contribui activ la protecția climei globale
- Pentru cantitatea de CO2 compensată vei primi un certificat de confirmare – cu transparență și trasabilitate deplină
- În calitate de partener renumit și cu o experiență vastă, ClimatePartner asigură siguranța și garantează transparența tuturor proceselor și proiectelor
- Susții proiecte de protecție a climei, recunoscute și auditate, la un preț fix garantat de serviciul de compensare CO2 OMV*.
*OMV garantează clienților un preț fix pentru compensarea emisiilor de CO2 până la 31 decembrie 2024.
Colaborăm cu ClimatePartner, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții în protecția mediului înconjurător pentru companii, având astfel un partener renumit și cu experiență. ClimatePartner a fost înfiinţat în 2006 la München și lucrează cu 1.500 de companii din 30 de țări. Experiența vastă în domeniul sustenabilității, transparența garantată în toate procesele și proiectele, precum și serviciile de asistență și consultanță oferite de ClimatePartner au fost factori decisivi pentru alegerea acestora ca parteneri.
Împreună cu ClimatePartner, oferim posibilitatea de a compensa combustibilul achiziționat prin intermediul cardului OMV, susținând astfel companiile în practicile lor sustenabile, care ajută la reducerea emisiilor de carbon în întreaga lume.
În calculul emisiilor de CO2 produse din combustibili, OMV face referire la valorile IPCC (Comisia Interguvernamentală pentru Schimbări Climatice). IPCC este o instituție a Națiunilor Unite cu un grad ridicat de legitimitate care evaluează din punct de vedere științific rezultatele cercetărilor din domeniul schimbărilor climatice.
Cum poți compensa emisiile de CO2?
- Folosește cardul OMV cu servicul de compensare CO2 inclus și poți face acest lucru pentru fiecare litru alimentat în rețeaua OMV Petrom
- Taxa fixă aferentă acestui serviciu va fi adăugată la factura emisă pentru cardul OMV fără niciun efort administrativ
- Toți litrii de carburant sunt compensați prin portofoliul de proiecte OMV
- Pentru a atesta practicile sustenabile ale companiei tale, ClimatePartner va elibera un certificat. Acest certificat este și o modalitate de a urmări cantitățile de CO2 compensate.
Am ales proiecte din întreaga lume care ajută la compensarea emisiilor de CO2 din atmosferă, oferind în același timp un impact pozitiv asupra comunităților locale, biodiversității și habitatelor. Toate aceste proiecte de protecție a climei îndeplinesc criteriile standardelor de carbon:
VCS: Verified Carbon Standard
Este fondat de o organizație non-profit din SUA și este unul dintre cele mai răspândite standarde de proiect.CER: Certified Emission Reduction
Provine din Mecanismul de Dezvoltare Curată (Clean Development Mechanism - CDM) prin Protocolul de la Kyoto. Consiliul executiv al CDM supraveghează înregistrarea proiectelor, precum și emiterea de CER-uri (reglementate la nivel guvernamental). Odată cu încheierea Protocolului de la Kyoto la sfârșitul anului 2021, utilizarea voluntară crește în relevanță.Gold Standard dezvoltat de WWF & 80 alte ONG-uri
Cererea de restricții privind tipurile de proiecte/tehnologie (energie, folosirea terenurilor și a pădurilor, apa) ghid ONU pentru ODD (Obiectivele de dezvoltare durabilă).Ai mai jos detalii despre cateva dintre proiectele aflate în portofoliului nostru actual:
Energia eoliană în Saint Nikola, Bulgaria: Verified Carbon Standard (VCS)
Parcul eolian generează aproximativ 300.000 MWh de energie electrică curată pe an și crește ponderea energiilor regenerabile în rețeaua bulgară. Mai multe detalii găsești aici.Colectarea gazelor în Istanbul, Turcia: Gold Standard VER (GS VER)
Gazele emise de depozitarea gunoaielor sunt colectate și folosite la producerea de energie electrică prin motoare pe gaz cuplate cu generatoare. În total, o capacitate instalată de 48 MW alimentează rețeaua electrică și înlocuiește energia electrică pe bază de combustibili fosili. Mai multe detalii găsești aici.Proiect hidroenergetic în Bhandardara, India: Certified Emission Reduction Standard (CER)
Produce energie electrică cu o capacitate de 12 MW, crescând fiabilitatea energetică. Totodată, creează oportunități de locuri de muncă pentru comunitatea locală prin activitățile proiectului. Mai multe detalii găsești aici.Ești curios câte emisii de CO2 generează afacerea ta?
Este simplu de aflat! Poți calcula cantitatea de CO2 emisă și costul net al compensării CO2 pe baza consumului anual de carburant sau introducând kilometrajul anual și consumul mediu.*
*Pentru calcularea emisiilor de CO2 produse de consumul de combustibil, OMV utilizează valorile IPCC (cunoscut și sub numele de Comisia Interguvernamentală pentru Schimbări Climatice). IPCC este o instituție a Națiunilor Unite cu un grad ridicat de legitimitate, care evaluează din punct de vedere științific rezultatele cercetărilor privind schimbările climatice.